Peter Jansen vertrekt naar Curaçao

SRGB-16
CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
Door Fractie Ede op 5 juni 2018 om 19:50

Peter Jansen vertrekt naar Curaçao

Peter Jansen legt per ingang van het aanstaande zomerreces zijn raadslidmaatschap neer. Hij zal deze zomer met zijn gezin emigreren naar Curaçao. Hij heeft daar een baan aanboden gekregen bij de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO). Momenteel is Jansen als docent-onderzoeker verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE).

Sinds 2014 is Peter Jansen raadslid voor de ChristenUnie in Ede. Hij heeft zich de afgelopen jaren vooral ingezet op het gebied van duurzaamheid en vergroening van Ede. “Met het vertrek van Peter verliest de ChristenUnie een deskundig en bevlogen raadslid”, aldus fractievoorzitter Cora Otter. “Met zijn expertise op het gebied van natuur en vraagstukken rond duurzaamheid heeft Peter een waardevolle bijdrage geleverd in de fractie en de raad. Steeds bleef Peter daarbij aandacht vragen voor inwoners met de kleine portemonnee. Ook voor hen moeten duurzaamheidsdoelen haalbaar zijn.” Daarnaast is Jansen volgens Cora Otter iemand die geen genoegen neemt met een makkelijk antwoord. “Hij weegt zaken grondig af, bijvoorbeeld ook door met voor- en tegenstanders van een voorstel in gesprek te gaan. Het veelvuldig inwoners opzoeken op het moment dat een dilemma speelt, is de grote kracht van Peter als raadslid.”

De VPCO is een koepelorganisatie met 6 scholen, ca. 3500 leerlingen en ca. 250 personeelsleden. Jansen is getrouwd met Jacomijn van Dijke, momenteel leerkracht van groep 8 op de Koepelschool in Ede. Op Curaçao zal Jacomijn les gaan geven aan groep 8 van de dr. Albert Schweitzer school. Samen hebben ze twee dochters van respectievelijk 12 en 10 jaar.

Labels: