Bloeiende wijken en buurten in Ede

SRGB-38.jpg
Sandra Kooij - Portretfoto.png
Door Sandra Kooij op 9 april 2020 om 17:30

Bloeiende wijken en buurten in Ede

'In de wijk waar we wonen, komt het leven in al zijn facetten samen.'

Iedereen woont in een wijk, dat is je directe leefomgeving. Je kunt je er alleen voelen, op jezelf aangewezen zijn, maar ook naar de ander omkijken, samen-leven. Als raadslid voor de ChristenUnie in Ede droom ik van wijken waar iedereen op zijn eigen manier meetelt en meedoet. Dat kun je niet van bovenaf organiseren. Wel kun je wijkbewoners die zich willen inzetten voor hun wijk stimuleren en helpen. Ik ben benieuwd wat we als lokale overheid nog meer of anders zouden kunnen doen om de diverse wijken en buurten in Ede tot bloei te laten komen.

Daarom heb ik afgelopen week meegedaan met de Introductietraining ‘Holistisch wijkpionieren’. Deze training werd (online) gegeven door René Visser van R3new. René, heeft veel ervaring met werken in de wijk. Hij is initiatiefnemer van de KenHem Community in de wijk Kernhem in Ede en is ervan overtuigd dat als je iets wilt betekenen voor je wijk, je dat samen met anderen moet doen, holistisch. Zorg (sociaal domein), Zin (passie, geloof) en Zaken (sociaal ondernemerschap) gaan dan samen en vormen een beweging in en voor en van de wijk. 

Deze introductietraining heeft mij opnieuw enthousiast gemaakt voor beweging en bloei in de wijken en buurten van Ede; samen-werken aan samen-leven. Ik ga me de komende tijd wat verder verdiepen in de rol die de lokale overheid hierin heeft of kan hebben. Als je hier ideeën over hebt, kom ik graag met je in contact om daar eens over van gedachten te wisselen.

Sandra Kooij - van Roekel, 
E. sandra.kooij@ede.nl

Deel dit bericht

Labels: , , ,