Voor- en nadelen van bezuinigingen openbare ruimte

Banner-meedoen
Niek van den Brink - Portretfoto.png
Door Niek van den Brink op 26 juni 2020 om 11:49

Voor- en nadelen van bezuinigingen openbare ruimte

Vijf ton bezuinigen op onderhoud van de openbare ruimte is niet gemakkelijk. Toch zijn het college en de gemeenteraad deze uitdaging aangegaan vanwege tekorten op de gehele begroting. Tekorten die zijn ontstaan door de geringe middelen die gemeenten krijgen van het rijk voor grote dossiers als de Jeugdzorg en de WMO. Ook hier wordt op bezuinigd, maar daar zit een grens aan. We willen kwalitatief goede zorg blijvend garanderen. Maar wat gaan we nu van de bezuinigingen in de openbare ruimte merken?

Biodiversiteit
Iedereen gaat er wat van merken. Verkeersborden worden minder vaak gewassen, minder bladblazen, minder onderhoud aan zandwegen in de bebouwde kom... Ondanks deze maatregelen, vindt de ChristenUnie dat er een goed plan ligt. Diverse bezuinigingen zijn verdedigbaar en bevorderen onze ambities op het gebied van biodiversiteit. Denk daarbij aan minder maaien van gras, gras vervangen door bloemrijke velden, hagen minder vaak snoeien. Insecten en vogels zijn gebaar bij deze maatregelen. Naast nadelen zijn er dus ook voordelen.

Prullenbakken
Wat betreft het weghalen van prullenbakken heeft de ChristenUnie haar bedenkingen. Wat de ChristenUnie betreft staat de besparing niet in verhouding met de negatieve beeldvorming en toename van zwerfvuil, ook al is de verwachting dat die toename beperkt blijft tot een korte periode. Wij zouden deze maatregel graag geschrapt zien. 

Veiligheid
Wat de ChristenUnie betreft mogen de bezuinigingen niet leiden tot onveilige situaties. Gelukkig heeft het college laten weten dat hier goed op wordt toegezien. Mocht u onveilige situaties opmerken? Meldt ze via de website van de gemeente Ede

Niek van den Brink
E. niek.van.den.brink@ede.nl

 

Deel dit bericht

Labels: , ,