Oproep aan alle ouders

Leon Meijer (aan tafel)
2. Leon Meijer
Door Leon Meijer op 15 januari 2021 om 08:25

Oproep aan alle ouders

In een brief van wethouder Leon Meijer aan alle ouders van de gemeente Ede doet hij een beroep op solidariteit, maar ook een beroep op flexibiliteit en organiserend vermogen. 

Wekelijks heeft de wethouder overleg met de basisscholen en de kinderopvang in Ede. Het onderwerp van gesprek van het laatste overleg was de druk op de noodopvang. In tegenstelling tot de eerste lockdown maken meer ouders en verzorgers in Ede gebruik van noodopvang op zowel de scholen als op de kinderopvang. ,,Begrijpelijk; de rek is er wel een beetje uit, de vermoeidheid slaat toe en je werkgever is misschien ook steeds minder flexibel. Daarbij is de lijst met cruciale beroepen lang en mogen veel ouders/verzorgers gebruik maken van de noodopvang.”, aldus de wethouder. 

Daarom doet de wethouder een beroep op alle ouders en verzorgers. Een oproep om de noodopvang waar mogelijk te ontzien. ,,Op dit moment zijn er (te) veel juffen, meesters en pedagogisch medewerkers van de kinderopvang nodig op de noodopvang. Door de grote aantallen kinderen is het naleven van de Corona maatregelen lastig en dit is ook niet de gedachte achter het fenomeen ‘noodopvang’.” De wethouder benadrukt dat men echt goed moet kijken of zij aan de voorwaarden voldoen om van de noodopvang gebruik te kunnen maken. 

De wethouder sluit af met: ''Ik wil zeggen dat ik trots ben op alle ouders/verzorgers die het huishouden draaiende houden, op alle docenten die het digitaal werken weer op poten hebben staan en op de pedagogisch medewerkers op de kinderopvang die alle kleine kinderen zo goed opvangen. Het is zwaar, maar houdt nog even vol. We kunnen het niet alleen, dus help elkaar zodat we hier samen weer snel uitkomen.”

Leon Meijer, wethouder
leon.meijer@ede.nl 

Dit artikel is eerst verschenen op edestad.nl: https://www.edestad.nl/lokaal/corona/659781/wethouder-doet-oproep-aan-alle-ouders

Deel dit bericht