Gratis menstruatieproducten door motie ChristenUnie Ede

pexels-cliff-booth-6590805(1).jpg
portretcora.png
Door Cora Otter op 16 september 2022 om 09:15

Gratis menstruatieproducten door motie ChristenUnie Ede

Er zijn van die onderwerpen waar niet of nauwelijks over gepraat wordt. Menstruatie-armoede is er zo eentje. In juli 2022 heeft raadslid Cora Otter via een motie gevraagd om te zorgen dat menstruatie-artikelen gratis beschikbaar zijn voor alle inwoners. Aan die motie is nu uitvoering gegeven.

Feit is dat 1 op de 10 meisjes/vrouwen regelmatig of structureel te weinig geld heeft om menstruatieproducten te kopen. Daarom heeft de ChristenUnie tijdens een raadsvergadering in juli een motie ingediend met de vraag of de gemeente Ede wil zorgen voor meer plekken waar gratis menstruatieproducten beschikbaar zijn. Deze motie is mede-ingediend door de PvdA en GL, en met grote meerderheid aangenomen.

De wethouder is gelijk aan de slag gegaan met de uitvoering van deze motie. Binnenkort zijn op 15 punten in Ede (naast de voedselbank bijvoorbeeld ook buurt- en dorpshuizen, scholen) menstruatieproducten gratis beschikbaar.

Weer een stap in goed armoedebeleid, hard nodig in deze tijd waarin kosten stijgen en steeds meer mensen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Labels: , ,