Buurten bij buurthuizen

Buurthuizentour.jpg
portretannemiek.png portretniek.png
Door Annemiek Stam, Niek van den Brink op 13 juli 2024 om 20:00

Buurten bij buurthuizen

ChristenUnie Ede vindt het belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er speelt in onze buurten, wijken en dorpen. Raadsleden Annemiek Stam en Niek van den Brink hebben daarom vanuit hun portefeuille Wijken & Welzijn een Buurthuizen-tour opgestart. We gaan steeds met (een deel van) de fractie op bezoek bij diverse buurt- wijk- en dorpshuizen in onze gemeente. Ook andere initiatieven met een buurtfunctie brengen we graag een bezoek!

Afgelopen tijd zijn we op bezoek geweest bij Thuis in Zuid (Ede Zuid), De Meerpaal (Ede Zuid), De Zicht (Ederveen) en Meet Inn (Ede centrum). We hebben veel mensen ontmoet die vol passie vertelden over hun wijk of dorp. Buurthuizen spelen een belangrijke rol als het gaat om laagdrempelige, onderlinge ontmoeting en dragen bij aan ‘welzijn’ in wijken en buurten. We zijn zeer verrast en dankbaar voor de inzet van zoveel vrijwilligers en de vele, diverse activiteiten die georganiseerd worden!

Tijdens onze bezoeken hebben we een aantal vragen die we stellen, waaronder:

    • Wat typeert volgens u het dorp of de buurt waar uw dorps- of buurthuis staat?
    • Wat maakt uw buurt- of dorpshuis uniek?
    • Waar dromen jullie van als het gaat om bijvoorbeeld initiatieven en budgetten?
    • Wat kunnen wij voor jullie betekenen of waar kunnen wij aandacht voor vragen?

De antwoorden op deze en andere vragen bundelen we. Hier maken we aan het eind van de buurthuizen-tour een eindverslag van! Waar nodig en waar mogelijk gaan we met de opbrengst de politieke arena in om een en ander onder de aandacht te brengen. Binnenkort gaan we langs bij Het Kernhuis (Kernhem en Veldhuizen) en na de zomer vervolgen we onze tour langs vele andere buurt- en dorpshuizen!

Heb je vragen of tips voor deze buurthuizentour? Mail dan naar annemarie.olieman@ede.nl of annemiek.stam@ede.nl.