Excellente school: 'waardevol door investering in onze kinderen'

20170529-CU-magazine-meesters-Daan-2100
Daan Weststrate - Portretfoto.png
Door Daan Weststrate op 26 januari 2018 om 12:06

Excellente school: 'waardevol door investering in onze kinderen'

Op maandag 22 januari jl. was het groot feest op 49 scholen in Nederland: zij kregen deze dag het predicaat ‘Excellente School’ uitgereikt. Eén van de scholen was CNS De Triangel in Lunteren. Deze school kreeg het predicaat uitgereikt aangezien zij op een bijzondere manier aandacht besteedt aan sociaal-emotionele ontwikkeling. Aangezien de Triangel als eerste school binnen onze gemeente Ede deze titel kreeg, bezocht ik de school om de schoolleiding te feliciteren.

Op donderdagmorgen 25 januari jl. bezocht ik de school met een verrassingsbezoek en werd ik ontvangen door het dagelijks bestuur en schoolleiding van de school, Mevr. Klazien van der Vlist en Mevr. Elsemarie van Asselt. Raadslid Daan Weststrate: “Het is voor mij als groepsleerkracht maar ook als raadslid heel mooi om te zien hoeveel betrokken juffen en meesters dagelijks bezig zijn met het investeren in de toekomst van onze kinderen. En dan specifiek op het sociaal-emotioneel vlak is helemaal bijzonder! Dat de Triangel hier heel bewust mee begonnen is en ook mooie resultaten op boekt, blijkt wel uit het juryrapport.”

De directeur van de school, Mevr. Klazien van der Vlist, legt uit hoe dit excellentieprofiel bij visie van de school past: “De Triangel bestaat nu zo’n 25 jaar. De naam staat voor de driehoek school, gezin, kerk waarin het kind in het midden staat. Bij ons jubileum hebben we daarvan een nieuw schilderij laten maken, met daaronder de tekst: “Je bent zo kostbaar in mijn ogen, ik hou zo veel van jou”. Zo kijken naar onze kinderen hoort bij deze visie.”

Ik kwam niet met lege handen op bezoek: “Naast een felicitatiegroet met een bos bloemen verdienen alle leerkrachten wat de ChristenUnie betreft de titel ‘Waardevol’. Van mij mogen zij weten dat ze naast ‘Excellent’ vooral ook waardevol zijn doordat ze dagelijks klaarstaan voor de kinderen en voor hen een voorbeeld zijn en hen voorbereiden op de toekomst.”

Daan Weststrate,
E. daan.weststrate@ede.nl

Deel dit bericht

Labels: ,