Mijn tuin, jouw tuin

20180216 Mijn tuin, jouw tuin - 2
3. Peter Jansen Sandra Kooij - Portretfoto.png
Door Peter Jansen, Sandra Kooij op 16 februari 2018 om 19:49

Mijn tuin, jouw tuin

Vanochtend gingen raadslid Peter Jansen en kandidaat-raadslid Sandra Kooij in Ede-Zuid op bezoek bij een buurtbewoonster (bijna 90 jaar) die haar tuin beschikbaar stelt voor anderen. Mijn tuin, jouw tuin is een buurtproject, opgezet door Edwin Gorissen, waarbij het delen van een (moes)tuin centraal staat. Door vrijwilligers worden vraag (behoefte aan een moestuin) en aanbod (stuk tuin ter beschikking) aan elkaar gekoppeld.

Het idee van tuinendelen spreekt Jansen aan: “niet iedereen is (meer) in gelegenheid om zijn eigen tuin te onderhouden. Aan de andere kant zijn er ook mensen die het leuk vinden om een moestuin te hebben.” Een project als ‘mijn tuin, jouw tuin’ vervult in die zin een mooie behoefte. “Het mes snijdt echt aan twee kanten en dat vind ik waardevol”, aldus Jansen.

Kooij viel vooral het sociale aspect op. “De mevrouw waar we op bezoek waren was ontzettend blij dat ze 1 of 2 keer per week aanloop heeft. Voor de betrokken vrijwilligers levert het ook nieuwe contacten en een waardevolle tijdsbesteding op.” In die zin vervult een project als ‘mijn tuin, jouw tuin’ een waardevolle rol als het gaat om wijkcontacten.

Meer informatie over het project 'Mijn tuin, jouw tuin' is via deze link te vinden.

Labels: , ,