ChristenUnie blij met puntensysteem natuurinclusief bouwen

Foto Stadslandbouw
Niek van den Brink - Portretfoto.png
Door Niek van den Brink op 27 maart 2020 om 11:45

ChristenUnie blij met puntensysteem natuurinclusief bouwen

Op 21 maart 2019 nam de gemeenteraad een motie van de ChristenUnie aan over natuurinclusief bouwen. De uitwerking van de motie werd dinsdag 24 maart 2020 gepresenteerd. De gemeente Ede introduceert een puntensysteem voor natuurinclusief ontwerpen en bouwen. Particuliere bouwers en projectontwikkelaars kunnen met behulp van het systeem maatregelen in hun bouwproject verwerken, die de biodiversiteit in de directe omgeving van het bouwproject ten goede komt.

Icoontje standpunten bouw_141x141

Investeringen in natuurinclusieve bouw, zoals nestkasten of toevoeging van specifiek ‘groen’, levert punten op. Het aantal punten dat een plan moet scoren is afhankelijk van de investeringssom: hoe hoger dat bedrag, des te meer punten een project moet halen.

Raadslid Niek van den Brink: “Na de aangenomen motie waren wij zeer benieuwd naar de uitwerking ervan door het college. Wethouder Vreugdenhil heeft een prima plan gepresenteerd waar ik heel blij mee ben. Het voorstel voorziet in maatwerk op locatie en investeringsmogelijkheden. De natuur in Ede wordt hiermee geholpen.”

Natuurinclusief bouwen wordt ook een belangrijk onderdeel van de Edese stikstofaanpak. Bij zeer beperkte overschrijdingen van de stikstofnorm in de bouwfase, kunnen natuurinclusieve maatregelen ertoe leiden dat de biodiversiteit behouden blijft en er alsnog kan worden meegewerkt aan een plan. Bedrijvigheid en natuur kunnen elkaar dus versterken, waarbij het puntensysteem een hulpmiddel is.

Deel dit bericht

Labels: , ,