Dag van de verpleging

20200512 Dag van de verpleging - 2.jpg
Cora Otter - Portretfoto.png
Door Cora Otter op 12 mei 2020 om 15:10

Dag van de verpleging

Vandaag is het 12 mei: de dag van de verpleging. Het is de 200e geboortedag van Florence Nightingale, de vrouw die haar goede zorg voor patiënten combineerde met organisatietalent en daarmee de basis legde voor de huidige verpleegkunde. Cora Otter: "De werkers in de zorg: meer dan ooit hebben we de afgelopen periode waardering gekregen voor deze beroepsgroep!"

Raadslid Cora Otter: “Zelf wist ik als klein meisje al dat ik verpleegkundige wilde worden. Me inzetten voor een ander met hoofd, hart en handen. Prachtig werk, wat ik na het afronden van mijn opleiding ruim 25 jaar heb gedaan. Zorg bieden, een stukje meelopen met mensen in een moeilijke periode van hun leven, wat een prachtig vak! Vorig jaar is, vanwege mijn politieke werk, m’n registratie als verpleegkundige verlopen. Maar nog steeds zet ik me in voor goede zorg, al is het dan vanuit een andere rol.”

De ChristenUnie-fractie bedankt vandaag alle verpleegkundigen en verzorgenden. Nu staan ze in de schijnwerpers, maar hun werk was en is altijd van grote waarde!

Cora Otter
E. cora.otter@ede.nl

Deel dit bericht

Labels: , ,