Een ronde mee met de soepfiets

20200722 Dirjanne van Drongelen - Soepfiets #cuzomerstage.jpg
Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
Door Dirjanne van Drongelen op 23 juli 2020 om 21:08

Een ronde mee met de soepfiets

Sinds een aantal jaar rijdt de soepfiets van het Leger des Heils op woensdagavond door Ede om hen die dat kunnen gebruiken van soep, koffie, thee, broodjes en zelfs slaapzakken te voorzien. Het Leger des Heils is er zo met praktische ondersteuning voor mensen die dat nodig hebben. Daarnaast is er op de locaties waar de soepfiets langskomt ruimte voor gesprek met de vaak vaste klanten die zich melden. I.h.k.v. onze #cuzomerstage ging Dirjanne van Drongelen weer een ronde mee om te ontmoeten, mee te kijken, luisteren en te helpen en indrukken op te doen.

Dirjanne van Drongelen: "Voor de tweede keer mocht ik meedraaien met de woensdagavondronde van de soepfiets. Een voorrecht om 'de mensen van de straat' zo te ontmoeten, te horen wat hen bezighoudt en ze van wat warms te kunnen voorzien. Het laat zien hoeveel er gebeurd in Ede om mensen een eindje op weg te helpen als de situatie daarom vraagt. Tegelijk is het een harde confrontatie met de schrijnende werkelijkheid waarin sommige mensen leven."

Vrijwilliger worden bij de soepfiets of een keertje meedraaien om te ervaren of het wat voor je is? Meld je bij mij aan, dan breng ik jou in contact met het team van vrijwilligers. 

Dirjanne van Drongelen,
E. dirjanne.van.drongelen@ede.nl
M. 06-40104010

Labels: , , ,