Dirjanne van Drongelen op kandidatenlijst ChristenUnie

20201010 Persfoto Dirjanne van Drongelen - bijgesneden - ©️ Marieke van der Heide.jpg
CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
Door Fractie Ede op 9 oktober 2020 om 22:10

Dirjanne van Drongelen op kandidatenlijst ChristenUnie

Dirjanne van Drongelen uit Ede is door het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie op een 10e plaats gezet op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Momenteel is van Drongelen gemeenteraadslid in Ede en projectcoördinator bij Stichting Netwerk Dien je Stad in Ede, maar staat nu voor het eerst ook op de landelijke kieslijst. 

Dirjanne van Drongelen is met het bekend worden van de conceptkandidatenlijst blij met haar voordracht door de selectiecommissie: “Ik voel me vereerd met plaats 10 op de kandidatenlijst en zie met enthousiasme uit naar wat gaat komen. Alhoewel mijn inzet natuurlijk gericht is op een hoger doel: een samenleving waarin we omzien naar elkaar, aandacht hebben voor wat écht belangrijk is en zoeken naar het goede voor alle mensen. Daarin ben ik als persoon maar een middel.”

Hoe het begon? Dirjanne blikt terug: “Toen ik 7,5 jaar geleden betrokken raakte bij de lokale politiek was alles wat daar gebeurde nieuw voor me. Inmiddels realiseer ik me: politiek is van ons allemaal. Het is mijn ambitie dat dit meer zo ervaren wordt en daar zie ik een taak voor mij. Door midden in de samenleving te staan, toegankelijk te zijn en gewone woorden te blijven gebruiken. Ik heb de kans gekregen om via deze weg mijn bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving. En die bijdrage wil ik graag blijven leveren. Zowel als het gaat om de dakloze die in een tentje in het bos van Ede slaapt als om de manier waarop de asielprocedure is ingericht en de inburgering van nieuwkomers vorm wordt gegeven.”

Haar inzet valt op en wordt herkend. Fractievoorzitter Cora Otter - van den Bosch onderstreept dit: “Dirjanne kennen we in de fractie als een gemotiveerd raadslid, een harde werker die zich met hart en ziel inzet voor mensen. Inwoners die een extra steuntje in de rug nodig hebben, jong of oud, kunnen op Dirjanne’s betrokkenheid rekenen. Zo heeft zij recent - en met succes - zich in de gemeenteraad van Ede ingezet voor de opvang van vluchtelingenkinderen en een structurele oplossing voor nachtopvang van daklozen.”

De fractie van ChristenUnie Ede is blij met Dirjanne als collega. Maar we geven haar graag de ruimte om actief mee te doen in de campagne voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, in het vertrouwen dat vanzelf duidelijk wordt op welke plek Dirjanne de komende jaren haar talenten kan inzetten.

De volledige conceptkandidatenlijst is vandaag bekend gemaakt en wordt vastgesteld door de leden op het digitale partijcongres wat plaatsvindt op zaterdag 21 november 2020.

Deel dit bericht

Labels: , ,