Even voorstellen: fractievolger Annemiek Stam

Annemiek Stam op de heide - brede banner.png
Annemiek Stam - Portretfoto.png
Door Annemiek Stam op 12 november 2020 om 22:51

Even voorstellen: fractievolger Annemiek Stam

Tijdens de besluitvormende vergadering is vanavond Annemiek Stam geïnstalleerd en beëdigd als nieuwe fractievolger van de gemeenteraad namens de fractie van de ChristenUnie. Dit is niet voor de eerste keer. Al eerder vervulde Annemiek deze functie. Wie is Annemiek en waarom wil zij (weer) fractievolger worden? Hieronder stelt Annemiek zich verder aan u voor.

Mijn naam is Annemiek Stam, getrouwd met Niek en we zijn gezegend met vijf kinderen. Al sinds 2000 wonen we met plezier in onze mooie gemeente. We genieten ervan om de natuur in te gaan met wandelschoenen aan of op de mountainbike. Naast de zorg voor ons gezin ben ik docent Sociologie op de Christelijke Hogeschool Ede. Na een aantal jaren pionieren en investeren in wijkwerk wil ik graag mijn verantwoordelijkheid nemen in de raad.

Afgelopen jaar heb ik de masterclass christelijk-sociaal denken en doen van de ChristenUnie gevolgd en minstens zo uitdagend was het meeschrijven aan het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ik schreef mee op thema’s die mijn hart hebben zoals armoede en schulden, zorgzame samenleving en integratiebeleid. Dit zijn ervaringen die me extra motiveren om me voor deze mooie partij in te zetten.

In 2022 gaat de nieuwe Wet Inburgering in: Een belangrijke taak voor gemeenten die flink wat voorbereiding vraagt. Ik wil me er nu al hard voor maken dat mensen die inburgeren binnen de gemeente Ede door een goede combinatie van taalles, scholing en arbeidskansen volwaardige deelnemers worden van onze samenleving.  

Van harte welkom om met mij van gedachten te wisselen over deze thema’s. Maar ook over cultuur, levendig centrum, bestuur en organisatie, sport en natuurlijk wijken en buurten. Een samenleving geven we samen vorm. Daar kijk ik naar uit!

Annemiek Stam,
E. annemiek.stam@ede.nl 

Portefeuilleverdeling - 2020 Annemiek Stam.jpg

Deel dit bericht

Labels: , , ,