De gezonde keuze makkelijker maken

2021 07 de gezonde keuze.jpg
Sandra Kooij - Portretfoto.png
Door Sandra Kooij op 1 juli 2021 om 07:45

De gezonde keuze makkelijker maken

Gezond eten is nog steeds duurder dan ongezond eten. De ChristenUnie wil graag dat de gezonde keuze makkelijker wordt voor iedereen. Daarom heb ik het college gevraagd wat de lokale overheid in Ede daar aan kan bijdragen. 

Het college gaf op mijn vragen de volgende antwoorden:

  • De gemeente sluit overeenkomsten af met bedrijven die betaalde reclame verzorgen. In de nieuwe overeenkomsten zal geen ruimte zijn voor reclame op ongezond voedsel.
  • Het is belangrijk om meer te leren en te weten over wat gezond voedsel is en waar voedsel vandaan komt etc. Onderwerpen waar de World Food Center Experience straks op ingaat en wat kinderen nu al leren op school door de moestuin en voedselonderwijs.
  • Verder investeert Ede samen met partners onder meer in gezonde school- en sportkantines, een gezonder aanbod in ziekenhuizen, huizen van de wijk en op locaties waar veel kinderen komen. We zetten in op fastfoodluwe zones rondom scholen, het WFC/station en in specifieke wijken.
  • Samen met partners uit de Citydeal Gezonde en Duurzame Voedselomgeving onderzoeken we welk instrumentarium nog meer ingezet kan worden om een gezondere voedselomgeving te bereiken.
Sandra Kooij, raadslid
E: sandra.kooij@ede.nl 

Labels: ,