Uitbreiding De Stroet: een 'groen' bedrijventerrein

bedrijven-terrein-de-stroet-lunteren-uitbreiding-1024x600.jpg
portretbram.png portretjanwillem.png
Door Bram van der Beek, Jan Willem Middelesch op 21 september 2023 om 21:25

Uitbreiding De Stroet: een 'groen' bedrijventerrein

De afgelopen tijd is er in de gemeenteraad gesproken over de uitbreiding van bedrijventerrein De Stroet in Lunteren. De oordeelvormende vergadering was op 7 september, het besluit werd genomen in de besluitvormende vergadering van 21 september. Raadslid Bram van der Beek en fractievolger Jan Willem Middelesch nemen u in deze blog mee in het standpunt van ChristenUnie Ede.

"De uitbreiding van De Stroet is van belang voor de economische groei en de werkgelegenheid van Lunteren." Zo begon fractievolger Jan Willem Middelesch zijn bijdrage tijdens de oordeelvormende vergadering van 7 september. Er is behoefte aan uitbreiding van dit lokale bedrijventerrein. ChristenUnie Ede had, net als veel Lunteranen, vraagtekens bij de gevolgen voor en de inpassing in het landschap. Uit de omgevingsdialoog blijkt dat er ook door bijvoorbeeld de Dorpsraad aandacht is gevraagd voor de groene inpassing van het bedrijventerrein. De zone met woon-/werkkavels langs de Westzoom is een voorbeeld van deze inpassing. ChristenUnie Ede vindt het goed dat hier, samen met onder andere dus de Dorpsraad, invulling aan is gegeven. Uiteindelijk wordt van de 20 hectare ongeveer de helft daadwerkelijk voor bedrijven gebruikt en is er veel ruimte voor groen. Jammer is wel dat het nodig blijkt om 256 bomen te kappen. We zien hier echter dat alle te kappen bomen worden gecompenseerd, naar verwacht zelfs allemaal binnen het plangebied. Dat is goed nieuws.


Tijdens de PDE van 21 september sprak raadslid Bram van der Beek een stemverklaring uit, waarin we ons standpunt nog eens kernachtig hebben samengevat: "Een industrieterrein op deze plek, dat moeten we niet zomaar willen. Maar we zien dat er goed is nagedacht over de groene inpassing, de verkeersontsluiting en de veiligheid op de Westzoom. De bomenkap wordt gecompenseerd in de nieuwe inrichting en er zijn bindende afspraken over de landschappelijke inpassing. Als de behoefte er dan ook nog eens is, wordt het tijd om hiermee aan de slag te gaan". De ChristenUnie stemde dan ook vóór dit voorstel.

De afbeelding bij dit artikel is afkomstig van PDOK / Stec Groep.

Labels: , ,