Edese Onderwijsprijs 2020

20200625 Edese Onderwijsprijs 2020.png
portretdaan.png
Door Daan Weststrate op 25 juni 2020 om 20:53

Edese Onderwijsprijs 2020

Vanavond is de Edese Onderwijsprijs 2020 door wethouder Leon Meijer uitgereikt aan het project “Natuurtalent” van Identitycraft NL i.s.m. met Aeres VMBO-Ede. Deze Edese Onderwijsprijs werd alsnog uitgereikt nadat eerder de Onderwijsdag op 18 maart jl. was uitgesteld i.v.m. het coronavirus en daarna alsnog werd afgelast. Raadslid Daan Weststrate feliciteert de werkgroep van harte met dit project en is onder de indruk van het resultaat dat met dit project gehaald wordt voor en door jongeren.

Raadslid Daan Weststrate: “Het project “Natuurtalent” is een project dat er heel praktisch op gericht is om leerlingen met uitdagingen te helpen om zelf op zoek te gaan naar hun eigen identiteit. Moeilijke vragen zoals wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik, komen dan met behulp van actieve en uitdagende werkvormen aan de orde. Op deze manier kunnen deze jongeren beter zelf eigen keuzes leren maken. Het doel is uiteindelijk om zicht te krijgen op waar zij wel goed in zijn met als resultaat trots in plaats van het gevoel een mislukkeling te zijn. En juist die combinatie van theorie en praktijk, in dit geval veelal in de natuur, is toch wel de kern van onderwijs.”

Eigenlijk is niet alleen het project “Natuurtalent” de winnaar maar zijn alle drie de genomineerde projecten winnaars. In totaal waren er 7 aanmeldingen binnengekomen, waarvan er 3 door de jury zijn genomineerd. De andere twee projecten vermelden we ook graag: “Cultuurlessen” voor de leerlingen van de Internationale Schakelklas (ISK) van CSG Het Streek (2e prijs) en “Leren van Vrede” ingediend door CNS De Triangel Lunteren (3e prijs).

Daan Weststrate
E. daan.weststrate@ede.nl

Labels: , , ,