Ede wil bijdrage leveren aan opvang vluchtelingenkinderen

vluchtelingen 624x270
Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
Door Dirjanne van Drongelen op 17 september 2020 om 22:21

Ede wil bijdrage leveren aan opvang vluchtelingenkinderen

In maart deden drie hulporganisaties een oproep aan gemeenten om zich te verenigen in een 'Coalition of the Willing'. Dit met het doel het kabinet op te roepen 500 vluchtelingenkinderen op te nemen in Nederland. Sinds die tijd sloten 171 Nederlandse gemeenten zich hier bij aan. Vanaf vandaag hoort Ede hier ook bij. 

Aan de randen van Europa voltrekt zich al tijden een humanitaire ramp. De recente branden in kamp Moria hebben ons er opnieuw bij stilgezet dat we niet willen wegkijken en dus willen doen wat binnen onze mogelijkheid ligt. Daarom heeft raadslid Dirjanne van Drongelen in de raadsvergadering van donderdag 17 september een motie ingediend om ons hier als gemeente Ede over uit te spreken.

Dirjanne van Drongelen: "We voelen ons machteloos over de situatie in Griekenland en we voelen ons machteloos bij wat er vanuit Nederland wordt gedaan. Maar we voelen ook dat we als Ede een bijdrage kunnen leveren en worden daarin gesterkt door de berichten die we ontvangen over dit onderwerp."

Door het aannemen van deze motie laat Ede zien een bijdrage te willen leveren aan de opvang van vluchtelingenkinderen als de regering in Den Haag hiertoe besluit. De motie werd ingediend door ChristenUnie, GroenLinks, PvdA, D66, EdeNu, Fractie Wijnsouw en DKE. Naast genoemde partijen stemden CDA en SGP in, waardoor een grote meerderheid van de raad het voorstel heeft aangenomen.

Dirjanne van Drongelen,
E. dirjanne.van.drongelen@ede.nl 

Deel dit bericht

Labels: , , ,