Berichten over Coalition of the Willing

 1. vluchtelingen 624x270
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 17 september 2020

  Ede wil bijdrage leveren aan opvang vluchtelingenkinderen

  In maart deden drie hulporganisaties een oproep aan gemeenten om zich te verenigen in een 'Coalition of the Willing'. Dit met het doel het kabinet op te roepen 500 vluchtelingenkinderen op te nemen in Nederland. Sinds die tijd sloten 171 Nederlandse gemeenten zich hier bij aan. Vanaf vandaag hoort Ede hier ook bij. 

  Lees verder
 2. vluchtelingen 624x270
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 22 april 2020

  Ede sluit zich niet aan bij 'Coalition of the willing'

  Misschien kunt u het zich nog herinneren: de noodoproep die Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk Nederland en Defence voor Childeren vorige maand deden? Naar aanleiding daarvan stelde ik namens de ChristenUnie, samen met andere fracties, het college de vraag zich aan te sluiten bij de 'Coalition of the willing'. Een coalitie van gemeenten die uitspreken bereid te zijn een bijdrage te leveren aan de opvang van alleenstaande vluchtelingenkinderen. Inmiddels heeft het college die vraag negatief beantwoord. Onze reactie leest en ziet u hier. 

  Lees verder
 3. vluchtelingen 624x270
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 13 maart 2020

  'Laat Ede zich aansluiten bij ‘Coalition of the Willing’'

  In de afgelopen dagen hebben we van verschillende kanten de vraag gekregen wat we als fractie doen met de oproep van drie NGO's aan Nederlandse gemeenten om zich te verenigen in een ‘Coalition of the Willing’. Dit met als doel het kabinet in beweging te krijgen en ervoor te zorgen dat 500 kwetsbare alleenstaande vluchtelingenkinderen een veilige plek in Nederland kunnen krijgen. Kinderen die het ontbreekt aan de meest fundamentele rechten zoals onderdak, water, eten, medische zorg en onderwijs. Reden om met verschillende partijen hierover vragen te stellen.

  Lees verder