Financiële uitdagingen door de coronacrisis

Euro bankbiljetten.jpg
Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
Door Dirjanne van Drongelen op 20 juni 2020 om 12:05

Financiële uitdagingen door de coronacrisis

Onze nationale trots, de KLM, krijgt steun in tegenstelling tot de 355 gemeenten

In de gemeenteraadsvergadering van aankomende donderdag zouden we de perspectiefnota bespreken. Een document waarin de kaders voor het beleid van de komende jaren worden uitgewerkt. 'Zouden', want door de coronacrisis is er veel onduidelijkheid over wat nog wel en wat niet meer kan. Vanuit het Rijk zijn toezeggingen gedaan voor financiële compensatie, maar wat dat precies voor de Edese situatie betekent is nog niet bepaald. Duidelijk is wel dat het onvoldoende tegemoet komt aan de tekorten die zijn ontstaan door extra kosten en gemiste inkomsten in de afgelopen maanden. 

Raadslid Dirjanne van Drongelen: "Een deel van de mensen herkent de situatie dat inkomsten in de afgelopen maanden zijn teruggelopen en er aanpassingen gedaan moesten worden in de uitgaven. Bij de gemeente gebeurt dat in het groot. Wat de impact precies zal zijn is nog niet duidelijk, maar heftig is het sowieso. Want welke keuzes maak je en welke consequenties zijn daaraan verbonden? Ik kan me de gesprekken rondom de ombuigingen in het sociaal domein nog goed herinneren. Dat gaan we wat mij betreft niet weer doen. Het Rijk zal echt met extra geld moeten komen. Ik ben dan ook blij met de lobby die door onze wethouder Leon Meijer en anderen wordt gevoerd."

Dirjanne van Drongelen,
E. dirjanne.van.drongelen@ede.nl

Deel dit bericht

Labels: , , ,