Berichten over coronacrisis

 1. Kinderen buiten
  Sandra Kooij - Portretfoto.png
  Door Sandra Kooij op 17 juli 2020

  De zomervakantie is begonnen! Tijd om je te vervelen?

  Deze week begint de zomervakantie! Zes weken niet naar school. Zes weken de tijd om te spelen, uit te slapen, vrienden te zien, leuke activiteiten te ondernemen. Door de onzekerheid rondom de gevolgen van Corona, zijn er dit jaar meer gezinnen die niet op vakantie gaan. Daardoor kan de zomervakantie best lang of misschien saai zijn. Tijd om je te vervelen?

  Lees verder
 2. Zingende mensen in kerk.jpg
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 15 juli 2020

  College biedt mogelijkheid tot het houden van ‘Hagenpreken’

  Dinsdag 14 juli heeft het college ons verzoek en onze schriftelijke raadsvragen m.b.t. 'Hagenpreken' besproken en hierop antwoorden opgesteld. De reactie van het college is positief: kerken en/of religieuze gemeenschappen mogen samenkomsten houden in de open lucht. Dit n.a.v. de gestelde raadsvragen 'Hagenpreken terug in Ede'? 
  Lees verder
 3. Acceptgiro, internetbankieren.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 20 juni 2020

  Financiële uitdagingen door de coronacrisis

  In de gemeenteraadsvergadering van aankomende donderdag zouden we de perspectiefnota bespreken. Een document waarin de kaders voor het beleid van de komende jaren worden uitgewerkt. 'Zouden', want door de coronacrisis is er veel onduidelijkheid over wat nog wel en wat niet meer kan. Vanuit het Rijk zijn toezeggingen gedaan voor financiële compensatie, maar wat dat precies voor de Edese situatie betekent is nog niet bepaald. Duidelijk is wel dat het onvoldoende tegemoet komt aan de tekorten die zijn ontstaan door extra kosten en gemiste inkomsten in de afgelopen maanden. 

  Lees verder
 4. Zingende mensen in kerk.jpg
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 19 juni 2020

  Hagenpreken terug in Ede?

  De ChristenUnie wil dat het college welwillend meedenkt met kerken die hun diensten in de buitenlucht willen houden. Fractievoorzitter Cora Otter stelt vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders. Otter: "Veel kerken willen weer samenkomen. En de ruimte in de verschillende parken, de Edese heide, de bossen en het Openluchttheater kunnen hierin mogelijk voorzien. Hagenpreken en sing-ins kunnen prima in ons mooie groen plaatsvinden wanneer er voldoende ruimte is." 

  Lees verder