Met jongeren in gesprek over lokale democratie

people-2557399_1920.jpg
Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png Sandra Kooij - Portretfoto.png
Door Dirjanne van Drongelen, Sandra Kooij op 18 december 2020 om 07:45

Met jongeren in gesprek over lokale democratie

Op maandag 14 december werden door enkele raadsleden en een afvaardiging van de Jongerenraad gastlessen gegeven op Het Streek Lyceum. Tijdens een lesuur maatschappijleer zijn zeven klassen havo 4 en vwo 5 meegenomen in de werking van de gemeentelijke politiek en welke rol jongeren daarin kunnen hebben. Namens de ChristenUnie hebben raadsleden Sandra Kooij en Dirjanne van Drongelen een bijdrage geleverd aan de lessen.

Al langer bestond de wens om vanuit een samenwerking met docenten maatschappijleer, de Jongerenraad en leden van de Gemeenteraad jongeren te informeren over wat er speelt in hun eigen gemeente en hoe ze daar invloed op kunnen hebben. 

Sandra Kooij: "ik vind het belangrijk om jongeren mee te geven dat wat zij vinden er toe doet en dat er mogelijkheden zijn om inspraak te hebben. Deze lessen op Het Streek Lyceum waren daar een mooie gelegenheid voor." In de lessen worden jongeren aangespoord een mening te vormen over gemeentelijke vraagstukken.

Dirjanne van Drongelen: "ik ben onder de indruk van de voorstellen die de jongeren zelf tijdens de lessen hebben gedaan en de manier waarop ze wisten te beargumenteren waarom het een goed voorstel was. Het was niet alleen heel erg leuk om dat gesprek met hen te voeren, het gaf ook een mooi inkijkje in de leefwereld van jongeren."

WhatsApp Image 2020-12-15 at 15.09.53.jpeg

Vanwege de strengere maatregelen konden de gastlessen van dinsdag en woensdag niet doorgaan. Die worden op een later moment ingehaald.

Sandra Kooij, raadslid
E: sandra.kooij@ede.nl

Dirjanne van Drongelen, raadslid
E: dirjanne.van.drongelen@ede.nl 

Labels: , ,