-
Hoe is het met... René als wijkpionier in coronatijd?
Lees verderHoe is het met....? In deze serie zoomen we met enkele mensen vanuit de vitale of juist kwetsbare beroepsgroepen in op de huidige situatie van de coronacrisis. Vandaag neemt René ons mee en blikt terug op de afgelopen tijd. René Visser: "Niet vaker heb ik zo vaak op TV of in kranten de oproep tot solidariteit gehoord. Straten zoeken elkaar op, buren kijken naar elkaar om. In korte tijd schieten wijkinitiatieven als paddenstoelen de grond uit. Binnen enkele weken herontdekken we de kracht van het gezegde ‘een goede buur is beter dan een verre vriend!"
-
Hoe is het met... Eelco als pastoraal toeruster en jeugdwerker in een kerk in coronatijd?
Lees verderHoe is het met....? In deze serie zoomen we met enkele mensen vanuit de vitale of juist kwetsbare beroepsgroepen in op de huidige situatie van de coronacrisis. Vandaag neemt Eelco ons mee en blikt terug op de afgelopen tijd. Eelco Poelarends: "Een tijdje geleden postte ik op facebook dat deze coronatijd me doet denken aan één groot kloosterweekend. Iedereen zit in quarantaine in zijn eigen kloostercel (of woning). Het klinkt misschien wat vreemd als je ons gezinsleven op dit moment zou zien - met vier jonge kinderen en een baby op komst - maar ik voel rust.
-
Hoe is het met... Martijn als leerkracht in coronatijd?
Lees verderHoe is het met....? In deze serie zoomen we met enkele mensen vanuit de vitale of juist kwetsbare beroepsgroepen in op de huidige situatie van de coronacrisis. Vandaag vertelt meester Martijn hoe hij aanvankelijk het niet geloofde... “Meester, ik denk echt dat de scholen dichtgaan”, zei een jochie uit de groep. “Nee joh,” zei ik in mijn naïviteit, “de laatste keer dat ze dat gedaan hebben was tijdens de Tweede Wereldoorlog.” Maar hij had gelijk. Scholen dicht, thuisonderwijs een feit.
-
Hoe is het met... Arie als IC-verpleegkundige in coronatijd?
Lees verderHoe is het met....? In deze serie zoomen we met enkele mensen vanuit de vitale of juist kwetsbare beroepsgroepen in op de huidige situatie van de coronacrisis. Vandaag bijt Arie Barendrecht de spits af en neemt ons mee met de vragen: 'Hoe is het op de Intensive Care (IC)? En wat betekent dat als burger van de Gemeente Ede?'
-
Verkeersveiligheid N224
Lees verderDe N224 staat bekend als een onveilige weg. Er wordt hard gereden, de doorstroming is slecht waardoor veel mensen nog net even dat rode stoplicht willen meepakken. Daarnaast is er veel kruisend verkeer van fietsers en voetgangers. Doordat er op sommige plekken weinig oversteekplaatsen zijn, zie je dat er veel ‘olifantenpaadjes’ zijn ontstaan. Ook is het onduidelijk hoe hard je er nu eigenlijk mag: mag ik nu 80, 70 of 50 en waar mag ik dan 80, 70, of 50? Niet verwonderlijk dat er veel ongelukken gebeuren, soms zelfs met dodelijke afloop. Tijdens de Algemene Beschouwingen heeft de fractie een motie van GroenLinks mede ingediend waarin we weer aandacht maar ook maatregelen vragen voor het verbeteren van de verkeersveiligheid.
-
Begroting 2020 - ‘Keuzes maken voor toekomstige generaties’.
Lees verderVanavond besprak de Edese gemeenteraad de begroting voor 2020. Een belangrijk debat. Deze programmabegroting geeft een overzicht van de te verwachten inkomsten en uitgaven van de gemeente Ede. De begroting voor 2020 gaat voor de gemeente Ede om ruim € 400 miljoen euro. Ieder jaar wordt een nieuwe begroting voor het komende jaar vastgesteld met daarin een financieel doorkijkje naar de 3 jaren erna. In de begroting staat wat de gemeente wil bereiken, hoe ze dat gaat doen en hoeveel geld daarvoor wordt uitgetrokken.
-
'Menselijke maat en eenvoud'
Lees verderDe gemeenten in de regio FoodValley hebben samen met het UWV een voorstel opgesteld om de rechten en plichten voor werknemers en werkgevers op elkaar af te stemmen. De voorgestelde lokale regelgeving wordt binnen alle regiogemeenten hetzelfde vastgesteld. Fractievolger Annemiek Stam hield deze avond haar maidenspeech over dit onderwerp en zei o.a. het volgende in haar bijdrage: 'Een gemeente die zowel inclusie als participatie hoog op de agenda heeft staan moet mijns inziens willen uitblinken in heldere en eenduidige taal richting haar burgers in alle vormen van communicatie'. Lees hier haar hele bijdrage terug.
-
Algemene Beschouwingen bij de behandeling Perspectiefnota 2020-2023
Lees verderIn de Perspectiefnota wordt het financiële perspectief van Ede voor de komende jaren inzichtelijk gemaakt. Welke ambities hebben we, welke willen we daadwerkelijk realiseren binnen het beschikbare budget en welke niet (meer)? Dat betekent keuzes maken. Vanavond spraken de fracties hun zogenaamde Algemene Beschouwing uit over de visie, koers, speerpunten en bestedingsvoorstellen van het nieuwe college. Dit worden ook wel de Algemene Beschouwingen genoemd. Vanavond was de 1e termijn van de gemeenteraad en reageerde het college op de bijdragen. Op donderdag 18 juli vindt de besluitvorming over de perspectiefnota plaats met stemmingen over de ingediende moties en amendementen. Lees hier de inzet en de bijdrage van fractievoorzitter Cora Otter terug.
-
Harry Hindriks tijdelijk raadslid ChristenUnie
Lees verderHarry Hindriks uit Ede wordt tijdelijk lid van de gemeenteraad van Ede. De huidige fractievolger van de ChristenUnie zal vanaf vanavond raadslid Sandra Kooij vervangen. Zij gaat met ziekteverlof.
-
Raadslid Sandra Kooij met ziekteverlof
Lees verderGemeenteraadslid Sandra Kooij legt vanwege gezondheidsredenen haar functie als raadslid in de gemeenteraad Ede tijdelijk neer. Het verzoek om tijdelijk ontslag voor de duur van 16 weken, is bij de voorzitter van de Raad ingediend en zal in werking gaan na de raadsvergadering van 20 juni waarin huidig fractievolger Harry Hindriks als haar vervanger zal worden geïnstalleerd.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- Volgende pagina