-
Met jongeren in gesprek over lokale democratie
Lees verderOp maandag 14 december werden door enkele raadsleden en een afvaardiging van de Jongerenraad gastlessen gegeven op Het Streek Lyceum. Tijdens een lesuur maatschappijleer zijn zeven klassen havo 4 en vwo 5 meegenomen in de werking van de gemeentelijke politiek en welke rol jongeren daarin kunnen hebben. Namens de ChristenUnie hebben raadsleden Sandra Kooij en Dirjanne van Drongelen een bijdrage geleverd aan de lessen.
-
Herstel begint met een huis. Voorstellen voor het voorkomen van dakloosheid.
Lees verderIeder persoon die op straat is komen te leven, heeft zijn of haar eigen verhaal met tegenslag. Een echtscheiding, een faillissement, psychische problemen of een combinatie van die dingen; je raakt je huis kwijt en komt op straat te staan. Het verlies van een huis zorgt vaak voor verergering van de problemen. In dit artikel stelt Dirjanne van Drongelen samen met Don Ceder (beide kandidaat voor de aankomende Tweede Kamer verkiezingen) een aantal voorstellen voor om dakloosheid te voorkomen.
-
Ondertekening intentieverklaring Waardig Ouder Worden 2.0 met KBO Ede
Lees verderOp vrijdag 11 december 2020 ondertekenden de ChristenUnie en de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) in Ede een intentieverklaring waarin zij afspreken zich in te zetten voor een lokaal actieplan ‘Waardig Ouder Worden 2.0.’ Lees hier verder waarom wij als fractie ons in willen zetten voor een samenleving waarin ouderen kunnen blijven meedoen en zich gezien en gewaardeerd voelen.
-
Hoe staat het met de begeleiding van jonge statushouders?
Lees verderNamens de ChristenUnie heeft raadslid Dirjanne van Drongelen het college gevraagd naar de begeleiding van jonge statushouders die vanuit kleinschalige opvang zelfstandig moeten gaan wonen.Dirjanne van Drongelen: “het is nogal een overgang om zelfstandig te gaan wonen. Dat geldt voor jonge statushouders die hier zonder ouders of andere familie zijn gekomen helemaal. Daarom is het zo nodig dat ondersteuning niet abrupt stopt als zij 18 jaar worden.” Lees hier haar hele bijdrage.
-
ChristenUnie blij met opening gevraagde nachtopvang
Lees verderDe nachtopvang voor dak- en thuislozen is deze week open gegaan. Raadslid Dirjanne van Drongelen diende daar in oktober namens ChristenUnie en andere partijen een voorstel voor in. Dirjanne van Drongelen: "in de afgelopen tijd zijn veel Edenaren geconfronteerd met mensen die in het bos, en op andere plekken die naar niet voor bedoeld zijn, sliepen. We vinden het als ChristenUnie onacceptabel dat dit in een gemeente als Ede nodig is en zijn blij dat daar voorlopig verandering in is gekomen." Lees haar hele reactie hier.
-
ChristenUnie pleit voor extra opvang voor daklozen
Lees verderDat er in Ede mensen in bossen, portieken en garages slapen is niet nieuw. Vorig jaar lukte het om voor een deel van deze mensen opvang te regelen. De zogeheten noodopvang werd eind december gestart op het terrein van het Sociaal Pension van het Leger des Heils. In eerste instantie voor vier maanden, door het uitbreken van de coronacrisis uiteindelijk tot 1 augustus 2020. Met het sluiten van de noodopvang nam het aantal daklozen weer toe. Dirjanne van Drongelen: "Er moet dus nu snel extra opvang geregeld worden."
-
Het ouderenproject in Wageningen, ook een idee voor Ede?
Lees verderDe raadsleden Dirjanne van Drongelen en Niek van den Brink lieten zich afgelopen maandag informeren over het Ouderenproject van ‘De Woonstichting’ in Wageningen. Met het ouderenproject biedt 'De Woonstichting' huurders van 65+ de mogelijkheid om te verhuizen van een grote woning naar een passende seniorenwoning, met behoud de huidige huurprijs. Bevordert dit project de doorstroming en geeft het ouderen meer woonplezier? Is een dergelijk project ook interessant voor Ede?
-
Meedraaien in de MOP (mobiele ontmoetingsplek) op het marktplein
Lees verderYouth for Christ is een organisatie met passie voor jongeren. Door het organiseren van verschillende activiteiten komen ze op een laagdrempelige manier in contact met jongeren. Dit met het doel jongeren te laten groeien en ontwikkelen, zodat ze een stabiele basis hebben en uiteindelijk zelf hun steentje bij kunnen dragen in de maatschappij. Raadsleden Sandra Kooij en Dirjanne van Drongelen sloten in het kader van #cuzomerstage aan bij één van de activiteiten: de MOP (mobiele ontmoetingsplek) op het Marktplein in Ede. Lees hier hun ervaring.
-
Helpen en leren bij de Waalgaard in Weurt
Lees verderOp 1 september deed Frank de Gram een oproep om te komen helpen met peren plukken in de Waalgaard in Weurt. Door Corona waren er onvoldoende plukkers om dit werk te doen, met als gevolg dat de perenoogst verloren dreigde te gaan. Dirjanne van Drongelen en Niek van den Brink gingen op deze uitnodiging in en kregen daarnaast een korte uitleg over plannen voor een voedselbos.
-
Ede wil bijdrage leveren aan opvang vluchtelingenkinderen
Lees verderIn maart deden drie hulporganisaties een oproep aan gemeenten om zich te verenigen in een 'Coalition of the Willing'. Dit met het doel het kabinet op te roepen 500 vluchtelingenkinderen op te nemen in Nederland. Sinds die tijd sloten 171 Nederlandse gemeenten zich hier bij aan. Vanaf vandaag hoort Ede hier ook bij.