Berichten over vliegroutes

 1. 20180110 Eppo Bruins luistert in Ede naar bezwaren lage vliegroutes - 2
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 10 januari 2018

  Tweede Kamerlid Bruins luistert naar bezwaren lage vliegroutes

  Vandaag heeft een afvaardiging van de gemeenteraad, twee adviseurs van de gemeente (een voormalig piloot en luchtverkeersleider) én wethouder Leon Meijer een gesprek gehad met Tweede Kamerlid de heer Eppo Bruins (ChristenUnie). Hij deed Ede aan als onderdeel van een regiotour speciaal om te luisteren naar de zorgen en bezwaren rondom de besluitvorming en daaraan gekoppelde opening van Lelystad Airport op 1 april 2019.
  Lees verder

  Labels:

 2. Vliegtuig op schiphol.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 5 januari 2018

  Reactie op uitspraak Eppo Bruins inzake Lelystad Airport

  In navolging van de ChristenUnie Zwolle geeft de fractie in Ede graag een uitgebreidere reactie op het nieuws van vandaag. De Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie geeft vandaag een duidelijk signaal af. De ChristenUnie Ede neemt de zorgen over laagvliegroutes boven de gemeente Ede zeer serieus en heeft dat in de afgelopen maanden ook gedaan: de zorg van onze burgers gaat ons boven het commerciële belang van een vliegveld. 

  Lees verder

  Labels:

 3. Vliegtuig op schiphol.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 7 december 2017

  ChristenUnie: 'Herindeling luchtruim vóór opening Lelystad Airport'

  ‪De gemeenteraad van Ede roept de minister van Infrastructuur en Waterstaat en de leden van de Tweede Kamer op om eerst tot herinrichting van het luchtruim over te gaan alvorens vluchten vanaf Lelystad Airport mogelijk te maken. Dit n.a.v. een motie van de ChristenUnie dat het college van B&W oproept om krachtig stelling te nemen door expliciet uit te spreken eerst het luchtruim opnieuw in te richten alvorens vakantievluchten vanaf Lelystad Airport mogelijk te maken. Raadslid Herko van Beek: 'Deze motie sluit mooi aan bij de uitkomsten van het rapport bewonersdelegatie 'Een Ander Geluid'. Een krachtig signaal uit Ede nu deze motie nagenoeg raadsbreed is ingediend en aangenomen'.

  Lees verder

  Labels: